منتدى حديث .. يضم شباب وشابات [ كفر علي ]..متعدد المواضيع والاطروحات ..
 
الرئيسيةالبوابةاليوميةس .و .جبحـثالأعضاءالمجموعاتالتسجيلدخول
المواضيع الأخيرة
» قصيدة للعودة الى المدرسة
الأحد أغسطس 14, 2011 1:47 pm من طرف dodina

» هاااااااااااااااام <<ارجو الدخووول>>
الإثنين أبريل 25, 2011 2:25 am من طرف خفايا الروح*

» محشي مصري~
الأربعاء أبريل 20, 2011 1:09 pm من طرف خفايا الروح*

» ماتت بسب منتدى كفراوى نت
الأربعاء أبريل 20, 2011 12:38 pm من طرف خفايا الروح*

» أأسف لعدم دخولي على منتدى كفراوي نت....
الأربعاء أبريل 20, 2011 12:36 pm من طرف خفايا الروح*

» هام جدا لاعضااء كفراوي ارجو الدخوول ،،
الثلاثاء أبريل 19, 2011 8:18 am من طرف خفايا الروح*

» ابداعاتي المكبوته ~> خخ / ،،
الثلاثاء أبريل 19, 2011 7:54 am من طرف خفايا الروح*

» مساء الحوسة والمذاكرة المنحوسة
الثلاثاء أبريل 19, 2011 7:26 am من طرف خفايا الروح*

» حروف الماسن
الثلاثاء أبريل 19, 2011 6:54 am من طرف خفايا الروح*

المواضيع الأخيرة
» قصيدة للعودة الى المدرسة
الأحد أغسطس 14, 2011 1:47 pm من طرف dodina

» هاااااااااااااااام <<ارجو الدخووول>>
الإثنين أبريل 25, 2011 2:25 am من طرف خفايا الروح*

» محشي مصري~
الأربعاء أبريل 20, 2011 1:09 pm من طرف خفايا الروح*

» ماتت بسب منتدى كفراوى نت
الأربعاء أبريل 20, 2011 12:38 pm من طرف خفايا الروح*

» أأسف لعدم دخولي على منتدى كفراوي نت....
الأربعاء أبريل 20, 2011 12:36 pm من طرف خفايا الروح*

» هام جدا لاعضااء كفراوي ارجو الدخوول ،،
الثلاثاء أبريل 19, 2011 8:18 am من طرف خفايا الروح*

» ابداعاتي المكبوته ~> خخ / ،،
الثلاثاء أبريل 19, 2011 7:54 am من طرف خفايا الروح*

» مساء الحوسة والمذاكرة المنحوسة
الثلاثاء أبريل 19, 2011 7:26 am من طرف خفايا الروح*

» حروف الماسن
الثلاثاء أبريل 19, 2011 6:54 am من طرف خفايا الروح*


شاطر | 
 

 طريقة عمل التورتة~

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
همسات~
مــشــرف
مــشــرف
avatar

عدد المساهمات : 85
تاريخ التسجيل : 14/02/2011
العمر : 17
الموقع : قطر

مُساهمةموضوع: طريقة عمل التورتة~   الجمعة فبراير 25, 2011 1:42 pm




السلام عليكم ورحمة الله وبركاته،،










المقادير..


10 بيضات متوسطه..بدرجة حرارة الغرفه
2 كوب الا ربع سكر بودره منخول ناعم..
2 كوب دقيق
فانليا..


لا يوجد بيكنج بودر في الكيك الاسنفجي ...الاعتماد الاساسي على الهواء الذي يدخل اثناء خفق البيض..







الطريقة


اول خطوه بفصل البياض عن الصفار..و بخفق كلا منهما مع نصف كمية السكر..السر الاول





ده شكل الصفار بعد الخفق..






و ده البياض بالسكر و بيسمى المرنج..





عدين بضيف البياض الي الصفار و بعدين بضيف الدقيق بخفة شديده على حوالي خمس دفعات و ده شكل الكيك و تلاحظون مدى هشاشته..و خفته..و دي احد اهم اسراره





و يصب في القالب و يفضل ان يكون قالب جداره عال ان لم يتواجد فلا توجد اي مشكله ..فتوضع الكيكه في قالب مناسب..بعد دهنها بالسمن و الدقيق.





بدخلها في فرن ساخن و بعدين بهدي عليها النار حوالي 50 دقيقه و بعدين بطفي الفرن و اتركها بداخله عشان لما تقابل هواء بارد مباشرة بتهبط فبتركها حوالي 20 دقيقه و بعدين اقبها على منخل سلك..








و بعدين ابدأ في التزيين...





استخدمت شرائح خوخ..
كريز اخضر..
فراوله مغطاه بالشيكولاته السائلة..
شرائح تفاح..
كريم شانيه ابيض و بالشيكولاته..
ثلاث اصابع من بسكويت الشيكولاته او جلاسكي فلوتس..
رقائق جلاتين للتلميع ان لم يتوفر لديكم فبالامكان استخدام جيلي هذا يعطي لمعه للتزين و يحافظ علية متماسك..
بقسم الكيك نصفين و بضيف الكريم شانتيه الابيض..





لم استطيع تصوير مراحل التزيين لاني يدي كانت مشغوله..
فمعذرة..انا غطيتها اولا بالكريمه البيضاء و بعدين عملت طبقات من الخوخ و التفاخ و الفراوله..

















شكلها بعد التقطيع..




صحتين وهنا~
اتمنى تعجبكم~
همسات~
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
خفايا الروح*
مــشــرف
مــشــرف
avatar

عدد المساهمات : 171
تاريخ التسجيل : 23/02/2011
العمر : 19
الموقع : أم الدنيا/ عروس الدلتا*

مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل التورتة~   الخميس مارس 10, 2011 11:52 am

وااااااااااااااااااااو *
رووووووووووووعه *
تسلم ايدك يا روح ألبي *
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
طريقة عمل التورتة~
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات كفراوي نت :: ♥ مــطــبــخ كــفــراوي ♥ :: ولائــم مــصــريــة وعــالــمــيــه ~-
انتقل الى: