منتديات كفراوي نت
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدى حديث .. يضم شباب وشابات [ كفر علي ]..متعدد المواضيع والاطروحات ..
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
المواضيع الأخيرة
» قصيدة للعودة الى المدرسة
محشي مصري~ Emptyالأحد أغسطس 14, 2011 1:47 pm من طرف dodina

» هاااااااااااااااام <<ارجو الدخووول>>
محشي مصري~ Emptyالإثنين أبريل 25, 2011 2:25 am من طرف خفايا الروح*

» محشي مصري~
محشي مصري~ Emptyالأربعاء أبريل 20, 2011 1:09 pm من طرف خفايا الروح*

» ماتت بسب منتدى كفراوى نت
محشي مصري~ Emptyالأربعاء أبريل 20, 2011 12:38 pm من طرف خفايا الروح*

» أأسف لعدم دخولي على منتدى كفراوي نت....
محشي مصري~ Emptyالأربعاء أبريل 20, 2011 12:36 pm من طرف خفايا الروح*

» هام جدا لاعضااء كفراوي ارجو الدخوول ،،
محشي مصري~ Emptyالثلاثاء أبريل 19, 2011 8:18 am من طرف خفايا الروح*

» ابداعاتي المكبوته ~> خخ / ،،
محشي مصري~ Emptyالثلاثاء أبريل 19, 2011 7:54 am من طرف خفايا الروح*

» مساء الحوسة والمذاكرة المنحوسة
محشي مصري~ Emptyالثلاثاء أبريل 19, 2011 7:26 am من طرف خفايا الروح*

» حروف الماسن
محشي مصري~ Emptyالثلاثاء أبريل 19, 2011 6:54 am من طرف خفايا الروح*

المواضيع الأخيرة
» قصيدة للعودة الى المدرسة
محشي مصري~ Emptyالأحد أغسطس 14, 2011 1:47 pm من طرف dodina

» هاااااااااااااااام <<ارجو الدخووول>>
محشي مصري~ Emptyالإثنين أبريل 25, 2011 2:25 am من طرف خفايا الروح*

» محشي مصري~
محشي مصري~ Emptyالأربعاء أبريل 20, 2011 1:09 pm من طرف خفايا الروح*

» ماتت بسب منتدى كفراوى نت
محشي مصري~ Emptyالأربعاء أبريل 20, 2011 12:38 pm من طرف خفايا الروح*

» أأسف لعدم دخولي على منتدى كفراوي نت....
محشي مصري~ Emptyالأربعاء أبريل 20, 2011 12:36 pm من طرف خفايا الروح*

» هام جدا لاعضااء كفراوي ارجو الدخوول ،،
محشي مصري~ Emptyالثلاثاء أبريل 19, 2011 8:18 am من طرف خفايا الروح*

» ابداعاتي المكبوته ~> خخ / ،،
محشي مصري~ Emptyالثلاثاء أبريل 19, 2011 7:54 am من طرف خفايا الروح*

» مساء الحوسة والمذاكرة المنحوسة
محشي مصري~ Emptyالثلاثاء أبريل 19, 2011 7:26 am من طرف خفايا الروح*

» حروف الماسن
محشي مصري~ Emptyالثلاثاء أبريل 19, 2011 6:54 am من طرف خفايا الروح*


 

 محشي مصري~

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
همسات~
مــشــرف
مــشــرف
همسات~


عدد المساهمات : 85
تاريخ التسجيل : 14/02/2011
العمر : 22
الموقع : قطر

محشي مصري~ Empty
مُساهمةموضوع: محشي مصري~   محشي مصري~ Emptyالإثنين فبراير 14, 2011 11:57 am


محشي مصري~ Ffa75662



محشي مصري~ 4ub75662



كيفكم يا حلوات

مين بتحب المحشي

يا سلام عليه ايام الشتا خطيررررررررررر


المره دى عملت 6 انواع من المحشي المصرى على اصوله

مش هطول عليكو وهبدا بالوصفات

محشي مصري~ KwL75335

انواع المحشي ::
1-كرنب (ملفوف)
2-ورق عنب
3-بازنجان
4-كوسه
5-طماطم
6-بطاطس

محشي مصري~ Xdq75335


اولا نحتاج لعمل الخلطه التى حشوت بيها جميع الانواع عدا البطاطس

الخلطه


* المقادير *

بصل مفروم ناعم - لحم مفروم -فلفل اخضر مقطع ناعم - طماطم مضروبه فى الكبه - صلصه طماطم - خضرا (شبت كسبره بقدونس) - ارز مصرى مغسول -توابل (ملح فلفل جوزه الطيب بهرات مشكله)

* الطريقه *

موجوده بالصور المتحركه

1-نضع البصل على النار مع زيت نباتى حتى يزبل
2- نضيف اللحم المفروم مع التقليب
3-اضافه الفلفل الاخضر مع التقليب حتى تجف السوائل
4-اضافه الطماطم المخلوطه وصلصه الطماطم ونقلب حتى التسبيك مع اضافه التوابل السابق زكرها
5-نطفى النار ونضيف الخضرا والارز ونقلب ونظبط الملح اذا كان الخليط فى حاجه اليه

كده خلصنا الخلطه


محشي مصري~ JEN74770


نعمل كمان الشوربة اللى هنسقي بيها المحشي
ماء على النار يغلى ويضاف له مرقه دجاج ماجى ضافه المكعبات حسب الكميه ونضيف صلصة طماطم وتوابل فلفل وحبهان وجوزه الطيب واى توابل تحبيها

ودى صورتها


محشي مصري~ UbO75335


نبدا فى الحشو

* ورق العنب *



كما فى الصور المتحركة

الصور موضحه طريقه اللف
ونرص الاصابع فى حله فى قاعها بطاطس مقطعه شرائح
ونسقيه بالشوربه سابقه الذكر ونضع على الوجه قطع صغيره من الزبده تعطيه طعم ولمعه جذابه ويغطى ويسوى على نار منخفضه




محشي مصري~ B3E07797


* البازنجان والكوسه والطماطم *


نقوم بتفريغ الكوسه والبازنجان والطماطم بالاداه الخاصه ( المقوار)

ونغسلهم جيدا ونضعهم فى ما به ملح

ثم نقوم بالحشو مع مراعاه ترك حوالى نصف سنتيمتر فارغ لان الارز عندما ينضج بيزيد فى الحجم

ونرصهم بشكل عمودى داخل الحله بعد وضع فى قاعها اللب الناتج من تقوير الكوسه ونضيف الشوربه الخاصه مع مراعاه عدم الاكثار لان الخضروات بها نسبه من الماء عاليه وتترك على نار منخفضه حتى النضج



محشي مصري~ Aza76366



* الكرنب *

نسلق اوراق الكرنب فى ما مغلى مضاف اليه ملح وكمون
ثم نقطعه مربعات صغيره ونقوم بالحشو ويرص فى حله فى قاعها نضع عروق الاوراق

وبعد الانتهاء من صف الاصابع نغطيها بباقى العروق وتسقيها بالشوربه المغليه ونتركها لتنضج على نار هادئه



محشي مصري~ CEs09944




* البطاطس *

نقشر البطاطس ونقعها 3 اقسام (او اثنان لو البطاطس صغيره)
وتغسل ونزيل اللب الداخلى بحرص
ثم تسلق فى شوربه( انا سلقتها فى شوربه دجاج كنت بسلقه)

وللحشو ناخد جزء من اللحم المفروم بعد اضافه الطماطم اليه ونحشو به البطاطس وتوضع بالفرن لتتحمر من اعلى



محشي مصري~ H2i05722


وتقدم الانواع كلها مع الدجاج المحمر



محشي مصري~ QQk06951




محشي مصري~ JA409187



والى اللقاء فى اكلات اخرى

اذا عجبتكم اكلتى ارجو التقييم


همسات~
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
آفاق الابداع
الادارهـ ~
الادارهـ ~
آفاق الابداع


عدد المساهمات : 46
تاريخ التسجيل : 12/02/2011
العمر : 26
الموقع : دَوْحَةُ الْعُرْبْ ،،

محشي مصري~ Empty
مُساهمةموضوع: رد: محشي مصري~   محشي مصري~ Emptyالثلاثاء فبراير 15, 2011 5:46 am

يا جميل انت ~
متجوعيناش بأه~> مفجوعه لسه واكله محشي امباارح ~

تسلمي هموسه ~
دمتِ رمز للمنتدى ~

=)
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://kafrawy.roo7.biz
خفايا الروح*
مــشــرف
مــشــرف
خفايا الروح*


عدد المساهمات : 171
تاريخ التسجيل : 23/02/2011
العمر : 24
الموقع : أم الدنيا/ عروس الدلتا*

محشي مصري~ Empty
مُساهمةموضوع: رد: محشي مصري~   محشي مصري~ Emptyالأربعاء أبريل 20, 2011 1:09 pm

محشي مصري~ Sigpic380681_24

يمييييييييييييي
جوعتيني اه منك اه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
محشي مصري~
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» انشوة مصري لأمل قطامى وأحمد دعسان

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتديات كفراوي نت :: ♥ مــطــبــخ كــفــراوي ♥ :: ولائــم مــصــريــة وعــالــمــيــه ~-
انتقل الى: